top of page
Search

CACIB Sárvár (H), 16.+17.+18.07.2021

...aneb Máša potřebovala jednoho cace...

Tohle byla úplně neplánovaná akce. Vlastně asi i nechtěná akce. Ale prostě jsem potřebovala zmizet.... Dargoušek byl se mnou u toho. Všechno mi schválil... Byla jsem tak rozhozená a vystrašená z plánovaného konce Dargyna následující den, že jsem v rozčilení přihlásila všechny tři šiperky na všechny tři výstavy...

Ubytování byl další stres, kterým jsem se snažila vytěsnit Dargoušův odchod. Měla jsem opravdu štěstí, luxusní **** apartmán jen pro nás a co víc: 5 minut autem od výstaviště, přímo vedle termálních lázní - co víc chtít?!

Protože výstavy byly pátek-sobota-neděle, vyrazili jsme na cestu už ve čtvrtek. Dobře jsme udělali! Přísná kontrola ráno u vstupu na výstavu nás stála čekání nekonečných 43 minut ve frontě dlouhé 300m!! Bezinfekčnost a vzteklina. Neuznávají tříletou. Naštěstí u nás v pohodě. Šipiny šly téměř první. Ukrutné vedro. Žádný stín. A my neměli ani paraple. Další dny jsme se již mezi závěrečkami vrátili do hotelu, ale v neděli už jsme zpátky nepřijeli :)

Všichni každý den vyhráli svou třídu, v sobotu Máša porazila Žlutinku a odnesla si BOBa ona. Závěrečky byly šílené. Maďaři, tak jako Rakušáci řadí plemena v závěrečkách ne podle velikosti, ale podle příslušnosti, resp. země původu. Takže britští ovčáci, američtí a australští ovčáci, honáci, kelpie, belgičtí ovčáci, němečtí, frnacouzští a belgičtí -takže se šiperka zařadila mezi briarda a boserona... To bylo v dorostu pro Džínečka něco - ale ustál to parádně. Sice měl uši nasměrované úplně jiným směrem, ale komunikoval, žral a krásně běžel! První den byla v závěrečkách Žlutina, která se opravdu mimořádně krásně předvedla jak ve statice, tak v pohybu, ale nic naplat, neupoutala :) A ani druhý den Mašlička...

Každopádně výstavní výlet i s koupáním v termálech se povedl jak nejlépe mohl a domů jsme si přivezli 2x Maďarského šampiona, 1x Maďarského Show šampiona a 1x Puppy Grand Winnera!



13 views0 comments
bottom of page