top of page
Search

Elevážka...Nationale d'Elevage, Aubigny sur Nere (F), 19. - 21. 08. 2022

Poslední letní akcí byla elevážka ve Francii. Francouzská klubovka se musí zažít. Přihlášeno přes 100 šiperek (!!) různých typů, tvarů i povah. Jeli jsme se skromným cílem, složit s Džínkem základní povahový test CSAU (to se povedlo) a další den vystavit. Tohle je výstava, kam se vyhrávat nejezdí. Výstava, kdy i VD má velkou hodnotu (ano, zapisují si ocenění z NE a RE se zvláštním označením do francouzských PP.

Vyrazili jsme společně s Dargoušovým vnukem Brunem - Eros de Alphaville Bohemia a užili jsme si to na max! Zatímco to tam Bruno totálně všechno vymlátil a následoval dědou Dargem vyšlapané dávné stopy: byl oceněn výbornou s pořadím v pracovní třídě, složil CSAU i TAN (ChExc+) a získal i francouzskou exteriérovou selekci !!

Zato naše nastavení nebylo úplně šťastné: Džínek totálně plešatý a zpětně vidím, že nedodělaný... Žlutina s rozjetou faleškou a vypasená po štěňatech a Máša, ta standardně stejná, náladová :o). Navzdory tomu všemu jsem však měla pořád dobrý pocit, protože - neznalá vztahů, vazeb a předků, mi někteří konkurenti připadali jako z jiné dimenze. Ve skutečnosti jsme z jiné dimenze byli my - pro ně. Zapovězení odpůrci amerického typu jsou tak zahledění do své dokonalosti, že cokoli jiné, než typ pinokio, je "amerika". A přesto tam jediný člen s čistě americkými předky sklízí v našem týmu vždy vyžere nejlepší ocenění :D Určitě se tam ještě někdy vrátíme. A možná nejen na výstavu :P

No, a pak to přišlo ofiko:

S potěšením vám zašleme kartu Certifikátu družnosti a vlohy k použití, kterou váš pes BAMM-BAMM ALPHA NERO s identifikačním číslem 203098100545483 získal dne 19. 8. 2022 v AUBIGNY SUR NERE na základě posudku paní NOMINE CHRISTELLE, rozhodčí Société Centrale Canine.

Vítáme váš závazek k zodpovědné výchově vašeho psa, nyní otevírá možnost praktikovat všechny disciplíny řízené Komisí National Use- Sheepdogs and Guard Dogs“, a doufáme, že se do toho zapojíte tudy. Toto vyšetření svědčí o tom, že máte nad svým psem kontrolu, stejně jako jeho společenskou schopnost, aby byl příjemným společníkem pro vás i pro ostatní. Výchova az toho vyplývající poslušnost jsou první svobodou vašeho psa: děkujeme vám za hodiny strávené tím, že to svému společníkovi vštěpujete. Blahopřejeme!






7 views0 comments
bottom of page